Bezár a Nokia

ShareMegosztás

A lap szerint a termelést Ázsiába viszik át, mintegy 1800 ember munkahelye szûnik meg. A leépítések nem csak közvetlenül az üzemet érintik, de a beszállító alvállalkozókat is.
 
A leépítéseket szeptembertõl kezdik meg három lépcsõben, s november 30-án zárják be az üzemet. A lap úgy tudja, a cég vezetése jövõ héten kezdi meg az egyeztetést az érdekképviselettel, és már felvették a kapcsolatot az illetékes munkaügyi központtal. A vállalat hazai vezetõi ígéretet tettek, hogy a kollektív szerzõdés feltételeit maradéktalanul betartják, s azt is közölték, hogy az elbocsátások feltételei legalább olyanok lesznek, mint két éve, amikor 2300 embert küldtek el az üzembõl - értesült a lap, az információt a cég egyelõre nem kommentálta.
 
/Frissítve 15:34/ A cégvezetés, az érdekképviselet jelenlétében csütörtökön délután bejelentette a munkavállalóknak a Nokia Komárom Kft. novemberig megvalósuló bezárását - mondta László Zoltán, a cég helyi Vasas szakszervezeti alapszervezetének vezetõje, és egyben az üzemi tanács elnöke az MTI-nek. A dolgozóknak járó juttatásokról július 28-án kezdik meg az egyeztetõ tárgyalásokat - tette hozzá.
Szijjártó Péter a KKM parlamenti államtitkára csütörtökön arra utasította a befektetési ügynökség vezetõit, hogy azonnal gyorsítsák fel az elõrehaladott tárgyalásokat azzal a három külföldi vállalattal, melyek Komáromban komoly munkahelyteremtéssel járó termelõ beruházást akarnak létrehozni - nyilatkozta a politikus a távirati irodának.
 
A kormány emellett a Microsofttal szorosabbra fûzi a stratégiai megállapodásból fakadó együttmûködést annak érdekében, hogy Magyarország a vállalatcsoport szempontjából a jövõben egyre inkább kutatás-fejlesztési központnak számítson - tette hozzá.
 
(Népszabadság, MTI)

2014-07-18 11:26:03