Magánszemélyek

ingatlan adásvétel  ajándékozás  bérlet  haszonélvezet 
család válás  bontóper  házassági vagyonjog  gyermekelhelyezés  gyermektartás
munka munkavállalói érdekképviselet   munkahelyi visszaélések  diszkrimináció  felmondás  munkaügyi per
pénzügy vállalkozás  tartozás  kölcsön  banki hitel
hagyaték öröklés  végrendelet  tartási szerződés  
fogyasztóvédelem jótállás  szavatosság  termékfelelősség 
kártérítés baleset  vagyoni kár  biztosítás 
külföldiek kétnyelvű szerződések  báh  képviselet 
 

Üdvözöljük

JÁMBOR TÓTH KOLLÁTH Ügyvédi Iroda
modern és dinamikus szemlélettel, de legfőképp a megbízó érdekeit szem előtt tartva, kreatív módon kívánja megközelíteni és megújítani, az ügyvéd-ügyfél viszonyt, mely az elmúlt évszázadban egyre inkább egy hierarchikus és belassult állapotba fagyott bele.
 
Megbízóink képviseletét magas szakmai színvonalon, egyedi igényeiknek megfelelően látjuk el, mindig az adott probléma legjobb jogi megoldását keresve. 
 
Filozófiánk, és hitvallásunk, hogy az ügyvédnek nem az a feladata, hogy azt mondja amit az ügyfél hallani akar, szemben a realitással és keltsen hiú ábrándokat, vagy irreális reményeket, hanem az igazságot és a tényeket kell képviselnie, akkor is ha ezzel nem jó szembesülni. Ezért mindig - akár kíméletlenül - őszintén és egyenesen tárjuk fel a jogi lehetőségeket.
Jelképünk, a fenti credot tükrözi, hiszen a legenda szerint a \"la Bocca della Veritá\" - \"az Igazság Szája\" leherapta a hazugok kezét.
 
\"\"
 
 
Modern, mert irodánk a folyamatosan rohanó világ, minden változását követi, a legújabb technikai megoldásokat és eljárásokat használja. Kezdve a mára már alapvetővé vált elektronikus cégeljárás és minősített elektronikus aláírás használatától, az online ügyintézésig.
  
Dinamikus, mert a gyors reagálás a siker kulcsa. Véleményünk szerint nem elég a határidőket pusztán megtartani, hanem időben kell tudni reflektálni a megváltozott helyzetekre és eseményekre. Fiatalos lendületünket és lelkesedésünket a munkánk során mindig megőrizzük.
  
Kreatív , mert hiszünk abban, hogy nincsenek vesztett helyzetek, megoldhatatlan ügyek, lehetetlen feladatok. Minden problémához és ügyfélhez nyitottan, korrektül, a megoldást keresve állunk hozzá.
  
\"\"
   
Miskolci székhelyű ügyvédi irodaként és tősgyökeres, lokálpatrióta miskolci ügyvédekként jól ismerjük a térség sajátosságait, jellegzetességeit és jogi problémáit. Hiszünk benne, hogy Miskolc és az észak-keleti régió - minden nehézsége ellenére - nagyszerű gazdasági és üzleti lehetőségeket rejt azok számára, akik kitartóak és készek tenni az álmaik megvalósításáért.
  
Miskolc belvárosában található ügyvédi irodánkban várjuk ügyfeleinket, bízva az eredményes és sikeres együttműködésben.
  

Üzleti ügyfelek

cégeljárás cégalapítás  módosítás  végelszámolás
üzleti szerződés vállalkozási  megbízási  reklám  építési  beruházási  kivitelezési  barter  ászf  licencia

céges munkajog munkaszerződés  felelősség  felmondás 
követeléskezelés felszólítás  mediáció  fmh  felszámolás
perbeli képviselet kártérítés  hibás teljesítés  késedelem  közigazgatási per  szabadalmi vita
hatóságok előtti képviselet adó  bírság  nav  oep  ommf 
közbeszerzés  ajánlatkérők ajánlattevők kdb  jogorvoslat
nemzetközi jog incoterms  eu pályázatok eu jog
 

Szakterületünk

Ügyvédi irodánk legfőbb szakterülete a tágabb értelemben vett "üzleti élet joga", mely a magánszemélyek hétköznapi pénzügyi-üzleti kapcsolataitól, a cégek mindennapi működésén át, a civil szektor szereplőinek gazdálkodásáig terjed.
 
Kiemelten foglalkozunk tehát cégek állandó képviseletével, gazdasági, pénzügyi, kereskedelmi és társasági joggal, cégeljárással, illetve a gazdasági társaságok napi működésével kapcsolatosan felmerülő problémák jogi megoldásaival a céges munkajogi  keretek rendezésétől, a követeléskezelésen át, általános szerződési feltételek és teljes szerződésrendszerek kidolgozásáig. 
 
 
Eljárásunk lényege hogy az egyes üzleti szereplők mindennapi működését és problémáit felmérve, a partnerekkel folyamatosan konzultálva, az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően dolgozzuk ki azokat a kreatív jogi megoldásokat, melyek az adott üzlet sikerességét elősegítik, vagy társaság működését hatékonyabbá és dinamikussá teszik.
  
Tekintve, hogy ügyfélkörünkben számos a külföldi partner vagy határokon átívelő szolgáltatást nyújtó vállalkozás, ellátunk nemzetközi jogi
vonatkozású ügyletekben történő képviseletet, továbbá kifejezetten vállalunk kétnyelvű (angol-magyar, olasz-magyar) okiratszerkesztést, angol és olasz nyelven történő jogi képviseletet.
 
Felelős akkreditált közbeszerzési tanácsadóként teljes körően vállaljuk közbeszerzési eljárások bonyolítását. Eljárunk mind ajánlattevők, mind ajánlatkérők képviseletében. Irodánk ügyvédei felelős akkrediált közbeszerzési szaktanácsadó minősítéssel és regisztrációval rendelkeznek.
 
A fő profilunkat képző céges-társasági vonal mellett, folyamatosan ellátjuk a magánszemélyeket érintő gazdasági, üzleti jogügyletek lebonyolítását, ezzel kapcsolatos képviseletet, továbbá kiemelt területünk a civil szervezetek és non-profit gazdasági társaságok működése során felmerülő jogi problémák megoldása.
 
A jelen gazdasági helyzetben elengedhetetlen minden piaci szereplő számára aki versenyképességét és dinamizmusát meg kívánja őrizni, a megfelelően és részletesen kidolgozott jogi háttér és professzionális képviselet.

 

Civil szektor

egyesület alapítás  módosítás  képviselet  közgyűlések
alapítvány alapítói jogok  kuratórium  gazdálkodás  felügyelő bizottság
nonprofit gazdasági társaság kft  zrt  működés
pályázat jogi projektmenedzsment  monitoring pályázati tanácsadás
támogatási szerződések adományok  1%  gazdálkodás 
állatok jogai fellépés állatkínzás ellen  érdekérvényesítés  állatvédelmi képviselet
 

Hírek

 • Irodai munkatársat keresünk
   
  Keressük dinamikus csapatunk új tagját.
  2017-02-18 19:11:28
 • Vágj bele! Kezdj saját üzletbe!
   „Miért is nem fogok saját vállalkozásba? Miért használom arra a tudásomat és időmet, hogy másnak termeljek hasznot?! Olvastam a srácról a Forbesban, ha neki bejött lehet nekem is működne?” 
  Ezek a kérdések bizonyára már benned is felmerültek. Azonban ahogy a legtöbben a kezdeti ötletelésen túl sosem léptél a tettek mezejére.
  2016-07-05 17:22:16
 • 1 év haladék a hatályosításra
   
  A korlátolt felelősségű társaságok (kft.) és a civil szervezetek is egy év haladékot kaptak az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) azon rendelkezéseinek átvételére, amelyek határideje eredetileg idén március 15-én járt volna le. A döntés értelmében a kft.-knek legkésőbb 2017 tavaszáig kell hárommillió forintra emelniük törzstőkéjüket.2016-03-02 10:57:17
 • Kötelező hatályosítás és törzstőkeemelés
  2016. március 15. napjáig minden gazdasági társaságnak kötelező hatályosítania a társasági szerződését az új ptk-nak megfelelően, továbbá a Kft-knek kötelező felemelniük a törzstőkéjüket 3.000.000,- Ft összegre.2016-01-26 11:20:06